Menoa ja meininkiä Kumpulassa

Hei lukija!

Heinäkuun kesätyöntekijät täällä. Aloitimme ensimmäisen työviikkomme sateisissa olosuhteissa Pasilan nuorisotalolla. Pikaisen perehdytyksen jälkeen siirryimme sieltä Kumpulaan. Loppupäivä kuluikin kasvitarhaan tutustuessa.

Ensimmäisen viikon aikana olemme ehtineet leikata nurmikkoa, valmistella Utopihan kahvilan avajaisia, tehneet hyönteisille hotelleja, ynnä muuta. Huomasimme, että Kumpulassa on monenlaista toimintaa.

 

Kesätyöläiset poraamassa ötököille asuntoja.

 

Ötökkähotellit valmistuu.

 

Kumpulassa on paljon erilaisia leirejä ja työpajoja. Täältä löytyy tekemistä kaiken ikäisille. Nuoremmille on tarjolla erilaisia leirejä, kuten viljelyleirejä ja taideleirejä. Leirit vaihtelevat pituudesta viikosta kolmeen viikkoon.

Haastattelimme viljelyleirillä olevia Odeliaa, Herttaa ja Liisiä:

Mitä te teette Kumpulan koulukasvitarhalla?

Me viljellään ja kuokitaan ja kitketään.

Miksi juuri täällä?

Tää on tuttu paikka, koska ollaan oltu täällä aiempinakin vuosina.

Millaista täällä on ollut?

Kivaa. Me löydettiin siili. Ja täällä on kivaa kun saa viljellä ja kuokkia.

 

Leiriläiset pitämässä hauskaa.

 

16-29 vuotiaille tarjoaa toimintaa mm. Vihreän Oksan Werstas. Se on tekemistä ja kokemusta hakeville tarkoitettu työpaja. Tarkempaa tietoa löytyy täältä: Vihreän Oksan Werstas

Haastattelimme VOW:issa työskentelevää Jereä:

Mitä te teette Kumpulan koulukasvitarhalla?

Kaikkia puutarhahommia, lähinnä tuotantohommia, kuten kasvatetaan ruokaa. Sitten syksyllä on sadonkorjuu. Aika perushommia alusta asti. Kaikki maat muokataan hyvään kasvukuntoon.

Miksi juuri täällä?

Koska tää on niin hyvä mesta, enkä tiedä muita paikkoja, jossa voisi tehdä näin hyvin puutarhahommia työpaja-tyylisesti.

Millaista täällä on ollut?

Tosi kivaa, olen ollut täällä pari kertaa aiemminkin pari vuotta sitten. Kokeilin myös koulunkäyntiä, mutta se ei oikein saanut tulta siipiensä alle.

 

Werstaslainen poimimassa yrttejä.

 

Myös Stadin ammattiopisto toimii Kumpulassa. Heidän toimintansa on suunnattu suomen kieltä opiskeleville maahanmuuttajille. Haastattelimme toimintaa ohjaavaa Asiaa.

Mitä te teette Kumpulan koulukasvitarhalla?

Viljellään kasveja, ja asiakkaat opiskelee suomen kieltä.

Miksi juuri täällä?

Kivan näköinen paikka ja keskellä kaupunkia on mukava päästä hetkeksi sen vilskeestä eroon.

Millaista täällä on ollut?

Ihan mukavaa. Alussa sää oli vain hieman erikoinen, mutta nyt sääkin on hyvä ja asiakkaatkin ovat tyytyväisiä.

 

Stadin ammattiopiston opetusmateriaalia.

 

Kumpulan koulukasvitarhalla on myös ikioma kahvila, Utopihan kahvila. Sieltä voi ostaa makeaa ja suolaista syötävää, sekä osallistua kaikenlaiseen toimintaan., mm. graffitipajaan, kangaspajaan tai yogaan. Kahvila on auki tiistaisin klo 11-18 ja torstaisin 15-19. Toiminta vaihtelee päivästä päivään. Enemmän infoa löytyy täältä: Kahvila Utopiha

 

Utopihan avajaiset.

 

Täällä toimii myös monenlaisia työpajoja, kuten ötökkätyöpaja, tuulikellotyöpaja ja omenapuukurssi. Toiminta on ilmaista ja suunnattu kaikenikäisille. Lisäinfoa ja aikataulu löytyy täältä: Työpajat

16-17 vuotiaat voivat hakea kesätöihin kasvitarhalle kuukaudeksi erilaisiin työtehtäviin, kuten leirien apuohjaajaksi, keittiöapulaiseksi tai puutarha-apulaiseksi. Jos kesätyön haussa ei onnista, voit aina tulla vapaaehtoiseksi. Lisätietoa löytyy täältä: Vapaaehtoistyö

 

 

Keittiö valmistaa herkullista ruokaa henkilökunnalle ja leiriläisille joka päivä. Kasvisruuissa käytetään joskus jopa kasvitarhan omaa satoa.

 

Oman maan kesäkurpitsoja.

 

Jos kaipaat mieluista tekemistä, täältä kyllä löytyy jokaiselle jotakin! Aurinkoista kesää toivottaa heinäkuun kesätyöntekijät!