Kumpulan koulukasvitarhan kesä 2019 pyörähtänyt käyntiin

Kumpulan koulukasvitarhan kesä on pyörähtänyt vauhdilla käyntiin. Heti kesälomien ensimmäisenä maanantaina alkoi neljä lasten leiriä: ympäristötaideleiri, viljelyleiri, seikkailuleiri ja draamaleiri. Myös nuorten kesätyöntekijöiden pestit alkoivat maanantaina työsopimusten teolla ja perehdytyksellä. Tänä kesänä Kumpulan koulukasvitarhalle on palkattu noin 40 nuorta erilaisiin tehtäviin: leirien apuohjaajiksi, keittiöapulaisiksi, kahvila-apulaisiksi ja puutarha-apulaisiksi. Osa nuorista työskentelee koko kuukauden, osa kesäsetelillä ja osa tuntitöissä.

 

Seikkailuleiriläiset rakentamassa majaa. Kuva: Tiina Humaloja

 

Draamaleiriläiset maalauspuuhissa. Kuva: Johanna

 

Vihreän Oksan Werstaan nuoret ja Itua Elämään -vapaaehtoishanke ovat jo pitkällä peltotöissä. Tänä keväänä on myös rakennettu uusi kasvutunneli koulukasvitarhalle. Schetelig Oy lahjoitti kasvutunnelin Vihreän Oksan Werstaalle / Lasten ja nuorten puutarhayhdistykselle. Nyt on mahdollista kasvattaa kaikki taimet täällä koulukasvitarhalla ja viljellä huoneessa tomaattia, paprikaa ja muita lämpöä vaativia vihanneksia. Lahjoituksellaan Schetelig Oy haluaa juhlavuotensa kunniaksi tukea lasten ja nuorten hyväksi tapahtuvaa toimintaa. Eilen vietettiin kasvutunnelin avajaisia. Suurkiitos vielä kerran Scheteligille lahjoituksesta!

Myös nuorten ideoima ja toteuttama kesäkahvila Café Raparperimeri aukaisi ovensa eilen. Siitä lisää seuraavassa postauksessa. 🙂

Teksti ja artikkelikuva: Outi Kankaanpää