Kouluvierailut

 

Nuoret ihmettelivät valkosipulia kouluvierailulla.

Nuoret ihmettelivät valkosipulia kouluvierailulla.

Tervetuloa viihtymään ja oppimaan puutarhaympäristöön!

Tarjoamme kaksi erilaista, maksutonta vierailuohjelmaa, Puutarhan kierto ja Spiraalipuutarha. 2 – 3 tunnin pituiset vierailut soveltuvat kaikenlaisille ja -ikäisille oppijoille.

Vierailuja järjestetään syksyllä 2016 viikoilla 35-38. Puutarhan kierto -ohjelman kevään 2017 vierailut ovat viikoilla 20-22.

 

 

 

Puutarhan kierto

Tällä kaksiosaisella vierailuilla opimme puutarhan vuoden- ja ravinteidenkierrosta. Kahden vierailukerran aikana pääsemme tutustumaan puutarhan syksyisiin ja keväisiin toimiin sekä ymmärrämme, miten luonto ja viljelijät varautuvat talveen ja valmistautuvat uuteen kasvukauteen. Syksyllä osallistumme sadonkorjuuseen, keräämme siemeniä ja teemme syyskylvön. Keväällä näemme, miten syyskylvö on onnistunut ja laitamme uuden sadon alut maahan. Vierailun aikana tutustumme kompostointiin ja opimme, mistä multa tulee ja mitä hyvä kasvualusta sisältää.

Spiraalipuutarha

Puutarhaympäristö soveltuu mainiosti ilmiöoppimiseen. Spiraaliteeman sisältö ammentaa Fibonaccin lukujonosta, jota voidaan hyödyntää monipuolisesti mm. taiteen, biologian ja matematiikan opinnoissa ikään katsomatta. Huomaamme, miten tietyt lainalaisuudet, kuviot ja luvut toistuvat monessa puutarha- ja luonnonympäristökohteessa. Spiraalipuutarhavierailu luo oppimisen iloa ja tukee oppilaiden omaa aktiivista roolia. Tässä vierailuohjelmassa on vanhemmille oppilaille sisältöä, joissa saa ihan luvan kanssa käyttää älypuhelinta.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut

Anu Ruohomäki puh. 050-568 1124

anu.ruohomaki@lastenpuutarha.fi