Kouluvierailuja ja sadonkorjuuta

 

Kumpulan koulukasvitarhalla syksy on vierähtänyt sadonkorjuiden, syystöiden ja koulu-/päiväkotivierailujen merkeissä. Kuivuudesta huolimatta satoa saatiin hyvin ja monipuolisesti paitsi Vihreän Oksan Werstaan satokasseihin ja muihin tilauksiin, myös lasten ja vapaaehtoisten palstoilta. Omenapuistakin tuli tänä vuonna huippusato ja omenatalkoita omenanmehupuristuksineen pidettiinkin moneen kertaan. Kasvitarhalla vierailleet koululaiset ja päiväkotiryhmät saivat omenoista suun makeaksi ja pääsivät nostamaan myös perunoita ja maistelemaan yrttejä.

 

 

Myös Stadin ammattiopiston luonto- ja ympäristöalan perustutkinto-opiskelijat kävivät vierailulla. He oppivat koulukasvitarhalla paitsi omenamehun tekemisestä ja omenoista, myös puutarhatyökaluista, yrteistä, kulttuurivaikutteisista lajeista ja koulukasvitarhan historiasta.

 

Maata on käännetty niin lapiolla, käsikäyttöisellä jyrsimellä kuin työhevosenkin avulla. Heinäpaalitkin saapuivat koulukasvitarhalle.

 

Syyslomalla teimme retken Koskelan ja Arabian nuorisotaloilta Kumpulaan. Teimme nuotion ja paistoimme nakkeja ja vaahtokarkkeja – mikäs sen ihanampaa!

 

Vielä on jäljellä hurrrja nuorille suunnattu Kauhujen Puutarha -tapahtuma 1.11.2018 ennenkuin koulukasvitarha on kokonaan valmis siirtymään talviteloille. Talvella koulukasvitarhan työntekijät suuntaavat ajatuksensa jo ensi kesään ja suunnittelevat seuraavan kesän viljelmiä, leirejä ja muuta ohjelmaa. Ehdotuksia ja ideoita otetaan mielellään vastaan: outi.m.kankaanpaa[at]hel.fi

Teksti ja kuvat: Outi Kankaanpää

Artikkelikuva: Eeva-Stiina Smolander