Kesätöissä Kumpulan koulukasvitarhan puutarhassa

Kumpulan koulukasvitarha on monien lasten keskuudessa tunnettu leirialue, jossa leirit koostuvat monipuolisista aktiviteeteista. Jokaisella leirillä on omanlainen tehtävänimike ja tarkoitus, tämän lisäksi koulukasvitarha tarjoaa erilaisia kesätyöpaikkoja monille nuorille, kuten kahvilatyötä ja puutarhahommia. Tällä tavoin mekin saimme oma-aloitteisina nuorina töitä Kumpulasta.

Haimme töitä Helsingin kaupungin rekrytoinnin kesätyö-sivuilta ja täytimme hakulomakkeet.  Odotimme vastausta ja pian saimme puhelun työhaastatteluihin. Haastattelussa on tärkeää osata kertoa hyvin ja sujuvasti miksi juuri sinut pitäisi valita kyseiseen työhön. Puhu selkeästi ja vastaa kysymyksiin yksinkertaisesti. Sen jälkeen saat puhelun viikon sisällä ollaanko juuri sinut valittu kaikkien muiden nuorten joukosta.

Puutarha-apurina työskentelemme päivässä 7h ja 45min säästä riippumatta. Aamut alkavat tavalisesti kukkien kastelulla ja päivä jatkuu ruohonleikkuulla. Päivän mittaan saamme välillä satunnaisia tehtäviä kuten kahvilatoiminnan auttaminen ja pellolla työskentely. Keskipäivän aikaan syömme lämpimän aterian.

“Omat kokemukseni työjaksoltani ovat olleet todella positiivisia ja olen tutustunut uusiin ihmisiin sekä oppinut paljon uusia käytännönasioita puutarhatoiminnasta.” ~ Sebastian

“Olen oppinut leikkaamaan ruohoa kolmella eri ruohonleikkurilla, istuttamaan kasveja ja tavannut paljon mukavia ihmisiä. Olen myös viihtynyt työkavereitteni seurassa ja päässyt auttamaan puutarhatöissä.” ~ Lotta

Teksti: Lotta ja Sebastian