Kesäkuulumisia: Kumpula 90v, uudet kesätyöntekijät, ekokahvila…

Heinäkuun ensimmäisenä päivänä juhlittiin Kumpulan koulukasvitarhan 90-vuotisjuhlia ja osallistuttiin samalla Avoimet Puutarhat -tapahtumaan. Yli sata henkilöä vieraili päivän aikana kasvitarhalla ja moni heistä osallistui myös opastetulle puutarhakierrokselle. Synttäreiden kunniaksi kahvilassa oli tarjolla mansikkakakkua, nam! Osa vieraista myös kertoi omia muistojaan koulukasvitarhalta ja tarinoita eri vuosikymmeniltä tallennettiin ja litteroidaan. Tästä lisätietoja myöhemmin!

 

Uudet kesätyöntekijät aloittivat heti seuraavana päivänä. Niin leireillä, keittiössä, vihertöissä kuin kahvilassakin on nuoria 16-17-vuotiaita kesätyöntekijöitä. Vihertyöntekijät ovat jo kerinneet  mm. leikkaamaan ruohoa niin päältäajettavalla, työnnettävällä kuin siimaleikkurilla, haraamaan hiekkateitä, maalaamaan kylttejä, tekemään risusavottaa ja kitkemään perunapeltoa.

Heinäkuussa heidän työnkuvaansa kuuluu myös kesäkahvilan pyörittäminen tiistaisin ja torstaisin klo 14-18. Kahvila-avajaisissa 5.7. vieraili sateisesta säästä huolimatta ihan mukavasti porukkaa, tarjolla oli kasvispizzaa ja mokkapaloja – myös vegaaniset versiot. Tänään harjoiteltiin lisää vegaanista leipomista ja Koskelan nutalla valmistui monta pellillistä sämpylöitä ja korvapuusteja, herkullisia tuli!

 

Tällä viikolla kahvilaa pyörittää poikkeuksellisesti Nuorten Ekokahvila ma-to klo 14-18. Vielä tänään kerkiää siis ekokahvilaan kasvitarhalle, tervetuloa!

 

 

Teksti ja kuvat: Outi Kankaanpää