Kesä on alkanut kasvitarhalla

Kesä on jo alkanut viikko sitten ihan mukavalla helteellä, vaikka välillä on vettäkin satanut. Puolikesyt rusakot ovat tapailleet toisiaan tyhjällä pellolla ja syöneet voikukkia. Mehiläispesä on myös löytänyt paikkansa kallion päältä ja siellä ne surisevatkin koko kesän. Saamme heiltä pian toivottavasti maukasta hunajaa kerättäväksi. Uudet kesätyöntekijät ovat olleet avuksi nurmikon leikkauksessa, joka on kasvanut kovaa vauhtia n. 1cm päivässä.

Kesätyöntekijöistä puheen ollen ovat he laittaneet asioita järestykseen talven jäljiltä. Utopiha on maalattu, viherseinä on pystytetty, mutta istutus tapahtuu vasta ensiviikolla ja kukkalaatikot odottavat kukkia.

Kasvitarhalla on myös lasten päiväleirejä, joten vilinää ja vilskettä riittää.  Luonnonystäviksi itseään kutsuvat 7-10 vuotiaiden viljelyryhmä tykkäsi jäätelöstä ja perjantaina järjestettävästä yheyisestä piknikistä. He olivat oppineet viljelemään ja tekemään maukasta raparperi mehua. Suosittua oli myös jäätelö, mikä näin kesän helteellä on oikein maistuvaa.

Näin lopuksi kesätyöntekijät haluavat kiittää keittiötä hyvästä ja maukkaasta ruuasta. 🙂