Kasvitarha kukkii sateenkaaren kaikissa väreissä

Suomen suurinta sateenkaaren kaikissa väreissä loistavaa kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtumaa, Helsinki Pridea, vietetään Helsingissä juhannuksen jälkeisellä viikolla ma 24. – su 30.6.2019.

Helsingin kaupunki osallistuu Helsinki Pride 2019 tapahtumaviikkoon järjestämällä tapahtumia kulttuuritaloissa, museoissa ja nuorisotaloissa. Pride-viikkoa (24.-30.6) juhlistetaan myös liputuksin ja koristelemalla tapahtumapaikkoja sateenkaaren värein.

Kumpulan koulukasvitarhalla Pride-teemaviikko näkyy parhaiten kasvitarhan suurella puolella, kahvila Café Raparperimeressä ja Pride-tunnuksena toimivan sateenkaaren inspiroimissa istutustelineissä, joita on maalailtu pitkin alkuviikkoa kesätyöntekijöiden ja harjoittelijoiden voimin. Teemana Pride on koulukasvitarhalle luonteva; täällä pyritään kaikenlaisten raja-aitojen ylittämiseen ja moninaisuus nähdään voimavarana. Jokainen hyväksytään juuri sellaisena kuin on.

Pride – rakkauden nimessä!

 

Mikä on Helsinki Pride?
Helsinki Pride -tapahtuman tarkoituksena on edistää ja nostaa esiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia. Tänä vuonna Pride-teemana on New Yorkin historiallisten Stonewall-mielenosoitusten 50-vuotispäivä, jota vietetään lauantaina 29.6. Stonewallin tapahtumat saivat aikaan liikkeen, jota kukaan ei ole voinut pysäyttää. Yhdessä kuljemme eteenpäin. Siksi Helsinki Priden 2019 teema on Liike. Teeman kautta Pride-viikko haluaa lisätä tietoa vähemmistöryhmien yhteisestä historiasta. Teema tukee myös Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toiminnan tavoitteita: tarkoitus on tuottaa sellaisia palveluita, joita kaikilla kaupunkilaisilla on turvallinen ja yhdenvertainen mahdollisuus käyttää sekä tarjota työyhteisö, jossa jokainen saa olla oma itsensä.